Sorunsuz bir sekilde albümleri indirmek isterseniz premium üyelik almaniz tavsiye edilir...

29 Nis 2013

En ünlü 5 hayalet gemi...

Image Hosted by ImageShack.us


Neden battığı belli olmayan üstelik personeli kayıp olan garip hikayelerle dolu gemilere hayalet gemi denilmektedir. İşte en ünlü 5 hayalet gemi ;


Image Hosted by ImageShack.us
Lady Lovibond ; 1748 yılında Simon Reed gemisi Lady Lovibond ile Potekize hareket etmiş. Yanında eşi de varmış fakat gemide eşi yüzünden cinayet işlenmiş olduğu varsayılıyor. Bu saatten sonra gemiden hiç bir haber alınamamış ve gemiyi o sularda pek çok gemici görmektedir. Şu anda gemiciler arsında 100 yılda bir görünen hayalet gemi olarak düşünülmektedir.



Image Hosted by ImageShack.us
Mary Celeste ; 1872 yılında Cebelitarık boğazında Dei Gratia gemisinin kaptanı, Mary Celeste’yi seyir halindeyken fark eder. Sürekli iletişime geçmek istese de bir türlü gemi ile iletişim kuramaz. Merak ederek gemiye yaklaşırlar ve güverteye çıktıklarında şaşkınlıklarını gizleyemezler. Gemide tüm mürettebat kayıptır. üstelik, yarım kahve fincanları, yemek dolu tabaklar yerinde durmaktadır. Mürettabata ne olduğu bilinmezken, geminin tüm kargosu da yerinde durmaktadır. Dei Gratia, Mary Celeste gemisini sahile getirir. Bu saatten sonra tam 17 kez gemi sahip değiştirmiş ve her seferinde garip ölümler yaşanmış. Bu nedenle lanetli gemi olarak anılmıştır.



Image Hosted by ImageShack.us
MV Joyita ; 1931 yılı Roland West’in lüks teknesi olan gemi, 1955 yılında 25 kişilik ekip ile motorundaki arıza nedeni ile rötarlı bir yolculuğa çıkmış. Fakat, tekneden bir daha haber alınamamış. Bir süre sonra, rotasından 1 kilometre sapmış ve terk edilmiş halde bulunmuş. Tekne içinde tüm saatler 10.05′de durmuş, 4 tonluk kargo ve mürettebat kayıpmış ve bu saatten sonra mürettebattan haber asla alınamamış.



Image Hosted by ImageShack.us
Octavius ; 1761 yılında İngiltere’den hareket eden gemi, Alaska’ya gidiyormuş. Bir daha gemiden haber alınamamış. 1775 yılında balina avcıları gemiyi bulduğunda, gemi tayfaları ile birlikte donmuş haldeymiş. Kaptan elinde kalem, seyir defterine yazı yazarken donmuş bulunmuş. Seyir defterinde ki son tarih, 1762 yılını gösteriyormuş. Gemi tam 13 yıl boyunca donmuş mürettabatı ile seyir halindeymiş. Gemini sırrı asla çözülememiş.



Image Hosted by ImageShack.us
Ourang Medan ; Haziran 1947 yılında Silver Star gemisi dahil olmak üzere pek çok gemi garip bir mesaj aldılar. ”Kaptan dahil herkes öldü, bende ölüyorum ” Silver Star, Ourang Medan gemisine ilk gelen gemi ve gemide bir sürü ceset bulmuş. Cesetlerin hepsi güneşi gösteriyor, ağızlar açık, yüzlerde dehşet ifadesi ve vücutlarda hiç bir darbe yokmuş. Geminin kargo bölümüne girmek isterlerken gemide ani bir patlama olmuş ve sulara gömülmüş. Yapılan araştırmalarda devlet için özel kargo taşıyan gemi hiç bir kayıtta bulunmamaktadır. Yani geminin kaydı olmadığından araştırmada yapılmamıştır. Gemi tayfa, kaptanın nasıl öldüğü halen bir sırdır ve çözülmemiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ë