Sorunsuz bir sekilde albümleri indirmek isterseniz premium üyelik almaniz tavsiye edilir...

1 Ara 2011

Dario Moreno - Dario Moreno"suz 40 Yil Odeon Koleksiyon 2008

DARIO MORENO Biyografi:

Moreno, 3 Nisan 1921 tarihinde Izmir'in Mezarlikbasi semtinde dogdu. Tren istasyonunda çalisan babasi trajik bir sekilde vurulup ölünce yetim kaldi. Dört kardesi daha olan Moreno, annesi Madam Roza tarafindan yetimhaneye verildi. Dört yasina kadar yetimhanede kalan Moreno daha sonra Yahudi ilkokulunu bitirdi.
Gençlik yillarinda pek çok farkli iste çalisti. En yakin çocukluk dostu Alber Dinar'dir. Çalistigi esnada kendini yetistirdi ve Kardiçali ishaninda yaninda getir götür islerinde çalistigi Izmir'in ünlü avukatlarindan birinin katipligine yükseldi. Ayrica geceleri Milli Kütüphane'ye gidip Fransizca çalisiyordu. Yine bu siralarda baslayan gitar merakini eline geçen bir gitar vasitasi ile gelistirdi.
Ayni dönemlerde Bar-Mitsva törenlerinde sarkilar söylemeye basladi. Gençlik çaglarinda kendi semtinde ve Izmir'de iyice taninir olmustu. Moreno askerligini Ikinci Dünya Savasi siralarinda piyade olarak Akhisar Orduevi'nde yapti. Burada caz orkestrasinda solistlik yapti ve yine Konya ile Adana'daki askeri yerlerde sahneye çikti. Askerlik döneminde müzik ile daha içli disli olan Moreno Izmir Kordon'da bulunan NATO binasinin yerindeki Marmara Gazinosu'nda da sahneye çikti. Moreno ilk konserini ise Konak vapur iskelesinin üzerindeki gazinoda verdi. Moreno müzisyenligini biraz daha ilerletince annesi Madam Roza ile birlikte Mithatpasa Caddesi üzerinde bulunan Karatas semtindeki Asansör Sokagi'na tasindi. (Sokagin bugünkü adi Dario Moreno Sokagi'dir. Halk arasinda bu sokak ve çevresi "Asansör" olarak anilir.)
Gittikçe daha da ünlenen Dario Moreno'nun söhreti Izmir Palas otelinde iyice parladi. Askerlikten sonra ise Moreno bir süre Istanbul Fenerbahçe'deki Belvu Gazinosu'nun sahnesine çikmaya basladi. Bu arada Moreno, Ankara'da bulunan Bomonti Gazinosu'nda sahne almak üzere iki gün için Ankara'ya gitti. Ancak iki yil Ankara'da kaldiktan sonra tekrar Istanbul'a dönebildi ve Fritz Kerten'in orkestrasina solist olarak girdi. Moreno, Ankara'da kaldigi yillarda Orhan Veli ile oda arkadasligi da yapmistir. Istanbul'da bir yil boyunca çalistiktan sonra Atina'ya geçti. Burada çalisirken Paris'te bulunan bir emprezaryoya telgraf çektikten sonra oraya gitti. Moreno burada ilk olarak Perto Del Sol Müzikholü'nde sahneye çikti. Paris'teki ilk yillari basarisizlik yillaridir. Almanya'daki Amerikan askeri kulüplerinde bir müddet sarki söyledikten sonra Fransa'da ilk defa Jezabel sarkisi ile olaganüstü bir basari elde etti. Paris'te; daha sonra Cannes'da bulunan Palm Beach Oteli'nde sarki söyleyen Moreno daha sonra söyledigi "Adieu Lisbon" ve "Cou Courou Cou Cou" isimli kalipsolar ile ününü pekistirdi. Annesini ve Istanbul'da yaninda çalistigi Fritz Kerten’i, adini Andre Kerr'e çevirterek piyanist olarak yanina aldi.
Onu fanatik bir Izmirli ve bu topraklarin insani yapan en ilginç hareketlerinden birini 1968 yilinda Paris’te düzenlenen Latin Amerikan Sarkilari Festivali’nde yapmistir. Fransa adina yaristirilip, 1. seçildiginde göndere Fransiz bayragi çekilirken, müdahale edip, gögsünden Türk Bayragi çikarip, “Ben Türk’üm ve Izmirliyim” demistir.
“Izmir, tatli ve sevgili sehrim... Bir gün sayet senden uzakta ölürsem, Beni sana getirsinler... Fakat mezarima götürürlerken, ‘öldü’ demesinler, ‘uyuyor’ desinler koynunda... Tatli Izmir’im...”
DARIO MORENO 1 Aralik 1968 günü vefat etmis, ölümünün hemen ardindan, Izmir’e gömülme vasiyetine ragmen, annesi Madam Roza oglu Moreno'yu gömülmek üzere Israil'deki Holon kenti mezarligina götürmüs ve Moreno orada defnedilmistir.

Share-Online"dan albümleri nasil indireceksiniz?
Albüm linkine tiklayin..Acilan Linksave sayfasinda sagdaki tek olan  V  harfine tiklayin..
Gelen Share-Online sayfasindan da sol asagidaki >>kostenlos weiter<< yazisina tiklayin.,
Gelen sayfadan sagdaki bosluga gördügünüz rakamlari-harfleri yazin solundaki büyük pembe ok"a tiklayin(>>Captcha überprüfen<<) albümü indirin...
Albümler arasinda bekleme süresi yoktur..Hizli bir sekilde arka arkaya albümleri indirebilirsiniz..

Sorunsuz bir sekilde albümleri indirmek isterseniz premium üyelik almaniz tavsiye edilir..
Lütfen Tiklayiniz...
https://www.share-online.biz/affiliate/3739343034313B3835323136313633303532

Share-online...
http://linksave.in/20399307345020478178921
rar sifresi - derya


Dario Moreno - Ali (Entarisi Ala Benziyor).mp3
Dario Moreno - Canim Adanali.mp3
Dario Moreno - Canim Incicim.mp3
Dario Moreno - Canim Izmir (Cetait Une Nuit Bleue).mp3
Dario Moreno - Deniz Ve Mehtap Askimiz Bitti.mp3
Dario Moreno - Doucement Les Amis (Yavas Yavas).mp3
Dario Moreno - Hatiralar Hayal Oldu.mp3
Dario Moreno - Her Aksam Votka Raki Ve Sarap Sarhos.mp3
Dario Moreno - Istanbulun Kizlari.mp3
Dario Moreno - Jai Ma Tete Qui Tourne (Dunya Dönuyor).mp3
Dario Moreno - Kalenin Bedenleri.mp3
Dario Moreno - Kalenin Bedenleri Ninanay.mp3
Dario Moreno - Les Filles Distanbul (Istanbulun Kizlari).mp3
Dario Moreno - Les Mouettes De Mykonos (Deniz Ve Mehtap Askimiz Bitti ).mp3
Dario Moreno - Mesut Ol Sen.mp3
Dario Moreno - Olam Boyun Kurbani.mp3
Dario Moreno - On Ne Peut Jamais Savoir (Mesut Ol Sen).mp3
Dario Moreno - Sari Kanaryam (Cest Ca Que Jaime).mp3
Dario Moreno - Seul (Hatiralar Hayal Oldu).mp3
Dario Moreno - Toi Par-Dessus Les Toits (Olam Boyun Kurbani).mp3
Dario Moreno - Ya Du Travail (Her Aksam Votka Raki Ve Sarap Sarhos ).mp3














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ë