Sorunsuz bir sekilde albümleri indirmek isterseniz premium üyelik almaniz tavsiye edilir...

1 Ara 2011

Piçoglu Osman - Odeon Yillari (2009)





"Soguk soguk sulardan
içtim ufagim içtim
Agladi da dedi ki;
Bu dünya bizden geçti!..."
PICOON OSMAN
kemençenin üstadlarindandir.. Picoglu Osman 1317 (1901) yilinda Görele'nin Dayli köyünde dünyayageldi, iki defa evlendi, ilk evliliginden üç kizi, iki oglu oldu. Ogullari Ali ve ismail rahmetli olmuslardir. Kizlan ise. hayattadir, ikinci evliliginden ise, çocugu olmamistir. Babasi ismail Efendi de kemence çalardi. Kemençeyle ilk tanismasi babasi sayesinde olmustur. Küçük yasta babasini kaybedince, o yillarin en ünlü kemence üstadi Karaman Halil Aga'nin (Kodalak) yaninda iki yil kadar keçi çobanligi yapmis, bu sayede kemence çalmasini da ögrenmistir.
Yillar yillar sonra efsanelesen picoo:
Findik dallarinin yeserdigi, rengarenk çiçeklerin açtigi, kus civiltilarinin nese saçtigi, çisil çisil yagmurlarin topraktan bereket fiskirtmaya hazirlandigi ilkbaharsin son günleridir. Yaz mevsimine merhaba demeye az kalmistir. Hastaligi (siroz) iyice agirlasir. Tüm bu güzellikler artik bir sey ifade etmemektedir. O'nun için Tedavi olmak için istanbul'a gitmek ister. Trabzon'dan gelecek olan "Karadeniz" yolcu gemisi beklenmeye baslanir. (O yillarda kara yollari yeterli olmadigi için, deniz yolu tercih edilirdi). Denizde de müthis firtina vardir. Geminin Görele'ye yanasmasi imkansiz gibi bir sey. Ancak Ilgililer nezdinden yapilan tesebbüsler netice verir, geminin Görele'ye ugramasi saglanir. Yil 1946. Haziran ayi baslari. Picoglu'nun namini bilen ve O'na hayranlik duygulari besleyen geminin süvarisi Deli Bahtiyar "salon iskelesi" ni indirterek Picoglu'nü birinci mevkiye aldirir. Baska yolcu da almaz. Gemi artik Istanbu'a gitmek üzere yola çikmistir.Çikmistir çikmasina da, bu yol Picoglu için artik "dönüsü olmayan" bir yoldur. Her ne kadar geminin rotasi istanbul'dur amma, "Azrail" O'nun rotasini ebedi alemin dönüsü olmayan yoluna çoktan ayarlamistir bile.
Gemi Amasra-Zonguldak arasinda seyrederken su dörtlügü söyler ve çok geçmeden de son nefesini verir (4 Haziran 1946).
"Kestim parmacugumu
Kanim akiyor kanim
Zonguldagin üstünde
Canim çikiyor canim."
Geminin "seren diregi"ne gemide cenaze oldugunu belirten "Sahil SihhiyeBayragi" çekilir. Gemi Zonguldak'a gelince bayragi gören Sahil Sihhiye ilgilileri cenazeyi almak üzere gemiye girmek isterler. Süvari Deli Bahtiyar öfkeyle: "Ben kanun manun tanimam. Burada kanun benim. Vermiyorum cenazeyi!" diye top gürlemesini andiran bir sesle kükrer ve cenazeyi vermeden yoluna devam eder. Sirkeci rihtiminda, cenaze mahseri bir kalabalik tarafindan karsilanir. Buradan Kulaksizca götürülerek ebedi istirahatgahina tevdi edilir.

Picoglu Osman - Giresun Esref Bey Sarkisi.mp3
Picoglu Osman - Giresun Karsilamasi.mp3
Picoglu Osman - Metelik Kol Basti.mp3
Picoglu Osman - Romiko.mp3
Picoglu Osman - Siksara Horon Havasi.mp3
Picoglu Osman - Tamzara.mp3
Picoglu Osman - Tepeler.mp3
Picoglu Osman - Trabzon Kahya Havasi.mp3
Picoglu Osman - Trabzon Ören Havasi.mp3
Picoglu Osman - Trabzon Sarkisi Fadime.mp3

Share-Online"dan albümleri nasil indireceksiniz?
Albüm linkine tiklayin..Acilan Linksave sayfasinda sagdaki tek olan  V  harfine tiklayin..
Gelen Share-Online sayfasindan da sol asagidaki >>kostenlos weiter<< yazisina tiklayin.,
Gelen sayfadan sagdaki bosluga gördügünüz rakamlari-harfleri yazin solundaki büyük pembe ok"a tiklayin(>>Captcha überprüfen<<) albümü indirin...
Albümler arasinda bekleme süresi yoktur..Hizli bir sekilde arka arkaya albümleri indirebilirsiniz..

Sorunsuz bir sekilde albümleri indirmek isterseniz premium üyelik almaniz tavsiye edilir..
Lütfen Tiklayiniz...
https://www.share-online.biz/affiliate/3739343034313B3835323136313633303532

Share-online...
http://linksave.in/59267917550186d353a318
rar sifresi - derya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ë